Gaziantep'te faaliyet gösteren sanayi kuruluşları, savunma ve tıp gibi katma değeri yüksek alanlara katkı sağlamaya hazırlanıyor.
İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Ulusal Teknoloji Hamlesi kapsamında Gaziantep makine metal sektörünün globalde ihtiyaç duyduğu stratejik, teknolojik ve dijital dönüşüm sürecinin başlangıcı sayılabilecek çok önemli bir işbirliğini hayata geçirdiklerini söyledi. rekabet koşulları. Alacağımız bu protokol ile amacımız Gaziantep lokomotif sektörlerinin makine ve metal sanayi firmalarını incelemek ve birlikte yapılacak çalışmalarla yol haritası çıkarmak, ürün ve faaliyetlerin savunma sanayinde nasıl kullanılabileceğini değerlendirmektir. ve sadece farklı sektörlerde nasıl ilerleme kaydedileceğini analiz etmek değil. Bu kapsamda 30 firmada analiz çalışmaları yapılacağını ve üretebilecek yeni ürünleri tespit edeceklerini anlatan Akyılmaz, Gaziantep'i savunma sanayinin en önemli tedarikçilerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de şehrin 1970'li yıllara örnek olduğunu söyledi. Savunma sanayi ekosisteminin tamamını projelerinde ve geliştirdikleri teknolojilerde olabildiğince kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Güleryüz, özellikle ihracata yönelik faaliyetlerde bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.
Yerel yazılım ve dijital endüstri ile yeni dünyada farklı bir dönem yaşandığını ifade ederek. "Rekabeti yönetebilmek için el yordamıyla ve emekle devam eden sanayimizi, katma değer üreten ve yüksek teknolojiyi benimseyen endüstriyel bir altyapıya dönüştürmemiz gerekiyor. Burada da en önemli gücümüz savunma sanayidir. Gaziantep'in de bu potansiyeli var. Bu koordinasyon bizi yüksek teknolojiye çevirecek. ”Gaziantep'in zaten üretici bir şehir olduğuna işaret eden Gül,“ Gaziantep artık katma değeri yüksek, teknolojik ürünler üretecek ve Ürettiği teknolojik ürünler Ulusal Teknoloji Girişimi'nin bir parçası olacak. 100 yıl önce Gaziantep'teki mücadele … Varsa bugün aynı güdülerle mücadele edecek.Bu bazen cephede, bazen ekonomik alanda, bazen sosyal ilişkilerde. "dedi.
STM Genel Müdürü Özgür Smiley, Türkiye'ye özellikle savunma sanayinde teknoloji birikimi kazandırmak için, proje bilgisi gibi alanlarda bir yönetim ve sistem mühendisliği oluşturmak için, farklı alanlarda canlandırmak için faaliyet gösterdiklerini söyledi. Başkan Yardımcısı
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Harun Çelik, STM'nin savunma sanayi ekosisteminde dinamik bir firma olduğuna işaret ederek, bu işbirliğinin savunma sanayi ve Gaziantep için olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi protokol kapsamında yapılacak çalışmalarla şehri daha rekabetçi bir şehir haline getirecek ve katma değeri yüksek mal üretme konusunda önemli adımlar atacağını söyledi. .
Türk savunma sanayi firması STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ'nin Gaziantep'te faaliyet gösteren makine ve metal sanayi firmalarının kapasitelerinin artırılmasına yönelik desteğini içeren protokol, Gaziantep Valiliği'nde imzalandı.
Gazia NTep Valisi Davut Gül konuşmasında TEKNOFEST'in gittiği illerde kalıcı eserler ve izler bıraktığını söyledi. Şahin, imzalanan protokol ve TEKNOFEST ile Gaziantep'in önümüzdeki dönemde çok daha güçlü bir endüstriyel altyapıya kavuşacağını kaydetti.