Araştırmacılar tarafından oluşturulan modellere göre, volkanik aktivite veya şimşek, bu sürekli olarak yok olan fosfinden daha fazlasını ekleyemez. Ancak canlılar bu gazı yeterince yayabilirler.
Gezegen bilim adamları, gezegendeki fosfin kaynağı konusunda henüz bir fikir birliğine varamamış olsalar da, bu bulgu, “Dünya’nın ikizi” olarak adlandırılan komşu gezegene, yaşam arayışı. Bu nedenle, Sousa-Silva, “Anladığımız kadarıyla, bu tür dünyalarda sadece yaşam fosfini açığa çıkarabilir” dedi.
“Gösterilen modeldeki atmosferik kompozisyon en iyi ihtimalle eksiktir.”
Dr. “Yaşam dışındaki tüm olası fosfin kaynaklarını vurguladık,” dedi Brains.
Makalenin ortak yazarı ve MIT’de biyokimyacı olan William Bains, “Hafif fosfin sürekli olarak parçalanıyor. Bu yüzden onu sürekli yenilemelisiniz,” dedi.
Kaliforniya’daki Salk Enstitüsü’nden. Biyolog Gerald Joyce, “Aynı yazarlar tarafından sıklıkla dile getirilen önceki spekülasyonlara rağmen, bu bir biyo-imza olarak kabul edilemez” diyor.
Independent Türkçe’de yer alan habere göre, Venüs’teki fosfin hakkında araştırma dahil ve dahil edilmeyen çeşitli kurumlardan bilim adamlarının görüşleri New York Times ile paylaşıldı.
“Dış gezegenlerde yapılan son araştırmalarda, fosfin biyo-imza gazı olarak görüldü. Venüs’te bulmak güzel. Ama Venüs uzun süredir NASA tarafından görmezden geliniyor. Gerçekten utanç verici.”
Keşfin arkasındaki ekip, fosfin kaynağı ve bolluğudur. keşfi hakkında farklı açıklamaları test etmek için bir yıl çalıştı. Çalışma sonucunda Venüs, bilgisayar simülasyonlarında ortamını yeniden yarattı. Ancak araştırmacılar, Dünya ve Venüs gibi daha küçük ve kayalık gezegenlerde bu şekilde fosfin üretmek için yeterli enerji bulunmadığını söylüyorlar. Bununla birlikte, fosfin üretimini etkileyen bir faktör vardır:Anaerobik yaşam, yani oksijen kullanmayan mikrobiyal organizmalar.
Georgetown Üniversitesi’nden gezegen bilimci Sarah Stewart Johnson da diğer yıldızların yörüngesinde dönen gezegenlerin atmosferleri üzerine yapılan araştırmalardan söz etti ve şöyle dedi:
Pennsylvania Eyalet Üniversitesi’nde gezegensel yaşanabilirlik konusunda uzman olan Sara Seager, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün “Bu şaşırtıcı ve ani bir keşif. Pennsylvania Eyalet Üniversitesi’nde gezegen yaşanabilirliği konusunda bir uzman. Kimyacılar genellikle fosfini bir piramitle tanımlarlar:üç hidrojen atomunun eklendiği tepede bir fostor atomu. NASA’nın uzay aracı Cassini, bu kimyasalı Jüpiter ve Satürn’ün atmosferlerinde keşfetti. Harvard Üniversitesi’nden moleküler astrofizikçi Clara Sousa-Silva’ya göre bu ortamlarda fosfin oluşumu için yaşam gerekli değildir. Çünkü buradaki muazzam ısı ve basınç fosfor ve hidrojen atomlarını sıkıştırarak söz konusu molekülü oluşturabilir.